Apokalypsedrømmer
Foto: Eli Madeleine Bjerkan
Apokalypsedrømmer er en samling prosalyriske tekster, der jorden og menneskelivet er sett fra en engels synsvinkel.

Fra baksiden:

"Savner du kontakt med en dypere livsfølelse, en livsfølelse som omfavner, brøler og hvisker? En livsfølelse som sier: Her er jeg! Jeg er her. Disse tre ordene som brer seg utover i alle retninger.

Da vil du kanskje like denne boken. Den er skrevet i en ekstatisk værensåpenbarende tilstand. Den er skrevet med hjertet til stede; mellom skulderbladene lå hjertet og hvisket frem det shaktistrømmen pustet inn i meg.

La deg ikke stoppe av kristendomsmotstand eller fordommer mot det religiøse. Det er min overbevisning at vi alle, dypt nede i oss, et eller annet sted, er religiøse alle sammen. Å være religiøs er å puste inn verden; å kjenne at jeg er, og verden er, og at dette er to sider av samme sak.

Apokalypsedrømmer er bare en energi, en strøm av værensbevissthet, styrke, glede og identifikasjon med alt som er."

Apokalypsedrømmer. Sophia Prezz Forlag 2009.
198,- Kan bestilles fra forlaget.


Fra boken:

Verdensvissheten

En usynlighet vandrer hele tiden gjennom verden, en lett engel med verdensvissheten i sin kappe; i melankolien kan vi bli var denne engelen og spørre hva den vil fortelle oss. Det finnes alltid et lager av ubrukt potensial mellom menneskene og mellom menneskene og verden. Det er menneskets kongeverdighet, gudestempel og artsbestemmelse å finne dette potensialet og utføre den oppgaven det byr oss. Å tyde de gåtefulle beskjedene og de hemmelige inskripsjonene på engelens kappe. Å bli var engelens nærvær er den første oppgaven.
"Den som ikke har tatt reisen til himmelen er ingen kunstner." William Blake